Toon uitleg.

« Terug naar hoofdpagina

November men know how to shave their life

De box van deze maand neemt je mee terug naar een traditie die in onmin is geraakt: de perfecte scheerbeurt! Onthaast je ´s ochtends en beleef de scheerbeurt zoals een echte man dat doet!

Mensome heeft in samenwerking met Barber Amsterdam deze maand de ShavingBox voor jou samengesteld, met daarin een complete en vooral mooie scheerset.

Aan de hand van de stappen in het scheerproces stellen wij de producten voor:

De voorbereiding
Zorg ervoor dat je baardharen goed zacht zijn, het beste moment is daarom direct na het douchen. Begin met de pre-shave crème, die helpt om de baardharen nog zachter te maken en je huid te hydrateren, om je te beschermen tegen het scheren. Wij stellen voor:

  • Proraso Pre Shave Cream: een geconcentreerde, dikke crème met havermout en groene thee extracten, perfect om de huid en haren in de juiste conditie te brengen

Breng de kwast in gereedheid
De volgende stap is de scheercrème op te kloppen met de kwast. Het is belangrijk om de kwast eerst goed te laten weken in een schaaltje met heet water, alvorens te beginnen. Neem een klein beetje van de crème op de kwast en klop dit goed op in een schaaltje. Breng de crème aan op je gezicht door circulaire bewegingen te maken. Op deze manier gaan de haartjes rechtop staan en wordt het scheren vergemakkelijkt. Aan de box hebben wij daarom toegevoegd:

  • Barc Shaving Cream: maakt baardharen zacht en bevat vitamine E, zelfs een baard van 3 tot 5 dagen scheer je hier moeiteloos mee! Deze crème zorgt er als geen ander voor de huid zo kalm en gezond mogelijk te houden tijdens de scheerbeurt
  • Omega scheerkwast varkenshaar: Italiaanse topkwaliteit scheerkwast van zacht varkenshaar, zorgt voor de perfecte schuimtextuur en voelt zacht aan op de huid. Bovendien heeft ze een levensduur van 5 tot 10 jaar

De scheerbeurt
Breng het scheermes in gereedheid en scheer de baardharen in hun groeirichting af. Teveel druk is niet nodig: het mes doet het werk! In de box vinden we hiervoor:

Bescherm de huid
Neem na de scheerbeurt je huid af met een warme doek en breng aftershave balsem aan. Dit zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt en ter voorkoming van ontstekingen. Mochten er kleine wondjes zijn ontstaan bij het scheren, gebruik dan de aluinlucifers: nat maken en op het wondje deppen. Wij brengen jou:

Je zult zien dat deze manier van scheren al snel tot jouw dagelijkse ritueel wordt verheven!

Beleef de klassieke manier van scheren: Shave your life!