Toon uitleg.

« Terug naar hoofdpagina

November men know how to shave their life

Het is 1688. Stadhouder Willem III van Oranje eigent zich de kroon van Engeland, Schotland en Ierland toe. Een glorieus moment in onze vaderlandse geschiedenis. Sterker nog, de laatste slag tegen Jacobus II van Engeland in 1690 wordt nog altijd herdacht door de Oranjeorde in Noord-Ierland.

Tevens een glorieus moment voor de gin. Een maatregel van onze eigen Willem, hoge belasting op “katholieke” wijn en geen enkele belasting voor graandistillaten, leidt tot de grootste collectieve alcoholverslaving uit de geschiedenis: de Gin Craze.

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar deze craze is terug! Deze zomer is Gin-tonic weer het drankje! Na de verovering van de rest van Europa kan ook Nederland niet achterblijven en zie je Gin-tonic steeds meer terug in het straatbeeld. Wat veroorzaakt deze gekte? Probeer het zelf uit en je weet waarom, een Gin-tonic verfrist de gemoederen en zet de geest op scherp.

Opnieuw zijn wij in zee gegaan met Olivestore.nl, dé leverancier voor cocktailbenodigdheden en meer! Deze keer hebben we de perfecte Gin-tonic set samengesteld, om jouw Gin-tonic thuis te bereiden:

  • 2 x Libbey Copacabana cocktailglas: Twee perfecte glazen voor een lekkere Gin-tonic, maar ook te gebruiken voor een scala aan andere cocktails.
  • It’s Gin o’clock: het beste boek van dit moment over Gin. De wereld is afgespeurd naar verschillende soorten Gin en elke Gin is voorzien van een uitgebreide omschrijving over smaak en ontstaansgeschiedenis. Uiteraard zijn er ook een aantal goede cocktails toegevoegd.
  • APS stirrer jumbo prisma: een aantal stirrers om het glas aan te kleden en de Gin en tonic roeren.
  • Olivestore moustache ijsvorm: een goede cocktail heeft goed ijs nodig. Deze Olivestore ijsvorm zorgt in ieder geval voor een lach bij de ontvanger!
  • 2 x Fever Tree tonic water: zeker niet onbelangrijk is de tonic! Deze Fever Tree tonic water is van hoge kwaliteit en smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij de Portobello Road No 171 Gin.
  • APS deco peeler: wat maakt een Gin-tonic verfrissender dan een klein schijfje limoen? De schil van de limoen. Met deze peeler kan de schil in sierlijke krullen door het glas krioelen.
  • Libbey Winchester schaaltje - 89 ml: om de limoen sierlijk te serveren hebben we dit schaaltje toegevoegd.

Met deze set kun je eigenlijk al niet meer fout gaan met je gin tonic. Het enige dat rest is jouw favoriete gin uitzoeken. Lees het boek, zoek een lekkere uit en geniet.

Wacht niet langer, It’s Gin o’clock!