Toon uitleg.

« Terug naar hoofdpagina

November men know how to shave their life

Spaanse herders uit vervlogen tijden wisten wel waar ze behoefte aan hadden. Bij het hoeden van hun schapen hadden ze eindeloos de tijd om na te denken en te genieten onder een pijnboom. Genieten gaat alleen beter als er wat te drinken is, met name iets alcoholisch. En wat is er lekkerder dan in de schaduw een flesje wijn open te trekken? Het is echter onhandig om een fles wijn te hebben: een fles is zwaar, je moet de kurk eruit halen en drinken uit de fles is niet ideaal. Daarom bedachten de herders om een soort veldfles te maken: licht, makkelijk te dragen en zonder dat deze smaken overneemt. Deze fles is de Bota geworden, een zak gemaakt van geitenhuid, later steeds vaker vervangen door andere soorten leder en latex.

De toepassingen zijn eindeloos. Buiten het feit dat een Bota sierlijk is, is deze ook handig te dragen en te delen. Omdat je de wijn uit de fles spuit, kan je zonder het overgeven van bacteriën de wijn gezellig met vrienden delen. De fles is daarom ideaal voor outdoor activiteiten, zoals trekkings, maar ook skiën. Het is een gezellige, alternatieve manier van het delen van drank met vrienden.

Omdat dit onze laatste box is, hebben we extra goed ons best gedaan. We hebben de reis ondernomen naar een klein plaatsje in Spanje genaamd Siguera, nabij Madrid, de bakermat van de Bota. Hier hebben we onze slag geslagen bij een prestigieuze Bota producent, Jesús Blasco. Jesús Blasco is al sinds jaar en dag gespecialiseerd in het vervaardigen van de Bota’s. Dit is met recht een van de beste producenten ter wereld.

In de box kun je vinden:

  • Bota de Vino Mod. 5 Curva Piel Beige: een erg mooi exemplaar Bota, vervaardigd uit Latex in de kleur beige met rood. De inhoud is 1 liter, voldoende voor een romantisch avondje bij een kampvuur, mits gevuld met wijn.
  • Mesa Bota: een handig tafeltje, waarop je de Bota kunt plaatsen om het gemakkelijker te maken om te schenken en hiermee presenteer je de Bota als een item in je huis.
  • Een Embudo: onmisbaar, hiermee kun je eenvoudig de wijn in de Bota schenken.
  • De Sacacorchos: Tot slot hebben we een Sacacorchos toegevoegd. Een elegante kurkentrekker, altijd handig als je een fles wijn wilt openen om over te gieten in de Bota. Maar uiteraard ook voor een flesje die op tafel komt te staan.

De box van deze maand geeft je een goede reden om eens samen met vrienden eropuit te gaan en daarbij een lekker flesje wijn te delen. Geniet, maar drink met mate en met maten. iSalud!