Toon uitleg.

« Terug naar hoofdpagina

November men know how to shave their life

De mensome man zorgt niet alleen voor zichzelf. Ook zijn vriendin wordt in de watten gelegd. In het gure weer dat in aantocht is moet de kou op smaakvolle en stijlvolle wijze bestreden worden. Daarom deze maand: zelfgemaakte warme chocolademelk voor twee.

Deze maand brengen wij een prachtige set om van chocolademelk te genieten, compleet met de lekkerste chocolade van Nederland, vervaardigd door de mannen van Chocolatemakers.

In een aantal eenvoudige stappen maak jij de ideale warmmaker:

De voorbereiding
Warm voldoende volle melk voor twee glazen op. Wil je het awesome doen: neem een steelpan en verhit de melk tot tegen het kookpunt. Ook verwarmen in de magnetron of in een (ouderwetse) melkkoker behoren tot de opties. Verwijder eventueel het vel dat ontstaat bij het opwarmen.

Zet de glazen klaar
Wij hebben geselecteerd:

Schaaf de chocolade
Schaaf de chocolade rustig af en doe dit in het glas. 40 gram is genoeg voor één glas goede sterke chocolademelk, dit zijn ongeveer vier volledige schaafronden.

  • Chocoladeschaaf van Boska: Door de hendel met het mes over het chocoladeblok te halen, maak je in een handomdraai de ideale chocoladekrullen voor in de melk.
  • Exclusief Tres Hombres melkchocoladeblok van Chocolatemakers (750 gram): De chocolade wordt op een duurzame manier vervaardigd met cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek, welke via het zeilschip 'Tres Hombres' naar de pittoreske werkplaats in Amsterdam worden gebracht. Hier dankt de chocolade ook zijn unieke naam aan. De chocolade wordt een week voor levering vervaardigd middels traditionele ambacht en is daarom verser dan vers. Dit geeft een authentieke verrukkelijke chocoladesmaak, met tonen van tabak, leer, en de mooie bloemen uit de Caraïben.

De perfecte chocolademelk
Schenk nu de hete melk in de glazen. Neem rustig de tijd om te roeren, zodat de chocolade goed in de melk kan oplossen en de smaak hierdoor perfect uitkomt. Dit kan enig geduld vereisen omdat we vanuit echte chocolade werken.

Maak het éxtra lekker!
Een tweetal tips van onze expert om je chocolademelk ervaring nóg specialer te maken:

  • Tres Hombres Rum: Echte mannen voegen een scheut van deze zachte smaakvolle rum toe aan hun chocolademelk om de Caraïben in huis te halen.
  • Biologische rietsuiker: De chocolade is van biologische herkomst en heel puur. Erg geschikt voor chocolademelk, maar niet bijzonder zoet. Mocht het niet zoet genoeg zijn, voeg dan naar smaak rietsuiker toe.

Ervaar samen de perfecte chocolademelk: Melt Your Girl with Chocolate!