Toon uitleg.

« Terug naar hoofdpagina

November men know how to shave their life

Of je worst lust?! De traditie van worst maken gaat ver terug in de tijd. In de klassieke Griekse samenleving werd al melding gemaakt van het eten van worst en ook de Romeinen lieten zich de worst smaken. Waar de worst in de begintijd vooral werd gemaakt van restproducten en ingewanden van het varken om geen ‘vlees’ te verliezen, is sommige worst in onze tijd geëvolueerd tot een hoogwaardig product. Een product waarmee je jouw gasten in de watten kunt leggen, als je tenminste de juiste worst op tafel zet.

Om jou hierbij te helpen heeft Mensome de samenwerking met Brandt & Levie worstmakers opgezocht. De box van februari bevat de perfecte set van producten nodig voor een heerlijk avondje schaften met de mannen. En, de box is samengesteld met producten die op een eerlijke manier tot stand zijn gekomen, wat het milieu, maar ook de smaak, ten goede komt! Het bevat meer dan alleen de worsten: thuis kan je aan de slag met deze box om de heerlijkste Italiaanse gerechten te bereiden.

 • In de box vind je drie heerlijke worsten van Brandt & Levie:
  • Rozemarijn en Rozenblaadjes (150gr) is een milde worst met een frisse, bloemige smaak.
  • Piment d’espelette en Venkelzaad (150gr) is een zeer complexe worst. De Piment d’espelette komt uit Frans Baskenland waar het slechts door enkele dorpen mag worden geproduceerd.
  • Chili en Oregano (150gr) is de stoerste worst in de box. Het is een erg pittige worst door de kleine peperoncini’s. Daarnaast kun je een zoetige smaak onderscheiden door de oregano en een lichte rooksmaak door de gerookte pimenton.
 • Pancetta (150gr) is een gerijpt buikspek dat drie maanden heeft gehangen in de koeling. Het is gekruid met korianderzaad, venkelzaad en zwarte peper. Erg lekker in een pasta of stoofpot, maar ook rauw op tafel misstaat dit niet.
 • Peperoncini en Venkelzaad voor de thuiskok, om een pittige maar frisse pasta op tafel te kunnen zetten.
 • Opinel Mes en Snijplank om thuis de worst aan te snijden. Het mes is van hoogwaardige kwaliteit en is handzaam om mee te nemen waar je ook gaat.
 • Zeep met Rozemarijn en Rozenblaadjes is speciaal toegevoegd om de eerlijkheid van de producten te onderstrepen. Brandt en Levie gooit geen onderdelen van het varken weg, het vet van het varken wordt gebruikt voor deze zeep.

Met deze producten in combinatie met jouw kookkunsten kan het Italiaanse avondje eigenlijk al niet meer mislukken, eet smakelijk!